• 0
  • 3876
  • 37

Når jeg ikke skriver for Stepcase Lifehack, bruker jeg min tid til å lage mikrofiksjon. Jeg er forfatteren av en 365-delt fiksjon seriell kjøring på MargeryJones.com, og jeg har et stykke mikrofiks å bli omtalt i en kommende HarperCollins fiction antologi på salg i juni.

Så jeg vet litt om å få mye oppnådd på kort tid. For eksempel er å sette seg ned og lage en roman skremmende. Men ved å fokusere min innsats på å skrive en daglig serie, vil jeg få en novella fullført innen årets slutt med svært lite tid investert per måned. Noen av forskriftene om å skrive mikrofiks kan enkelt brukes til enhver situasjon for å hjelpe deg med å nå et stort mål eller en milepæl. Reklame

Jeg er ikke den første personen som skriver om denne typen “mikro-produktivitet”. Den vennlige anarkisten skrev et blogginnlegg om å få mest mulig ut av de 5 minutters vinduene vi har alle i vår tid. Han foreslår at når du har et par minutter med ingenting å gjøre, bør du bruke den til å gjøre noe som er verdt, noe produktivt: “Lag kule ting: Rediger noen bilder, skriv noen skisser, skriv ned en oversikt for ditt neste essay, skriv en haiku.”

Han hevder at vi noen ganger psyke oss opp når vi når frem til store mål eller blokkerer tid for kreative gjerninger. Ved å arbeide i små biter av tid, “din gamle vennens utsagn har ingen sjanse til å treffe, hvis alt du har er fem minutter. Og hvem vet, kanskje ... du får en uanstrengt 20 minutters handling uten å måtte slite.”

Les neste

10 små endringer for at huset ditt skal føles som et hjem
Hva gjør folk lykkelige? 20 hemmeligheter med "alltid glade" mennesker
Hvordan skarpe dine overførbare ferdigheter for en rask karrierebryter
Rull ned for å fortsette å lese artikkelen

Så, hvis du er interessert i å utføre store prosjekter med bare litt innsats, er det den grunnleggende prosessen som følger. Reklame

1. Sett et hovedmål

Dette er på tide å drømme stort. Kanskje du vil skrive en roman, komme i form, eller tjene litt ekstra inntekt med en sidevirksomhet. Bestem hvilket stort livsmål du har satt deg av i årevis, og gjør en forpliktelse til å gjøre et hull i arbeidet som kreves for å gjøre dette målet til en realitet.

2. Bryt det målet inn i mikrooppgaver

Si at hovedmålet ditt er å få rock hard abs ved årets slutt. Du kan bestemme at veien for deg å oppnå det målet er å gjøre 100 crunches om dagen. Hvis du er forpliktet til å skrive en roman, bryter du ned arbeidet med å skrive inn et bestemt antall sider, kapitler eller ord.

Det viktigste er ikke hvordan du bryter ned arbeidet som fører til vellykket gjennomføring av målet ditt, men heller at du bryter ned arbeidet i små, håndterbare mikroprosjekter. Tenk på hva du kan tenke deg å få gjort i løpet av en periode på 5 eller 10 minutter, eller hva du kan gjøre over flere slike tidspunkter uten store anledninger og start. Reklame

3. Sett en tidsplan

For eksempel, si at du fortsatt planlegger å jobbe med abs, og vil gjøre 100 crunches om dagen. Du bryter ned de 100 crunches i 4 grupper på 25, noe som gjør målet ditt enkelt å oppnå i løpet av de kommersielle bruddene på en time lang TV-show.

Eller kanskje du er død på å fullføre en roman, så du dedikerer tre av kaffepausene på jobben hver uke for å skribre noen passager inn i en notatbok.

4. Går foran planen

Hvordan gjør du det? Enkel. Bare gjør en innsats for å bruke noen 5-10 minutters biter av fritid som du ellers ville “Avfall” å jobbe med prosjektet ditt. Jeg nevnte å jobbe målene dine inn i TV-reklamepauser over. Andre gode steder å snike på en liten produktiv tid inkluderer morgenpendelen (forutsatt at du er en bilbåtpassasjer eller metrostasjon), eller mens du lager middag (mens du venter på vann å koke eller mikrobølgeovn til ding). Reklame

Og når du er på forhånd (som er lett å gjøre når det bare tar 5 minutter å gjøre fremgang), vil du oppdage at dette øker tilliten din. Og når du har det bra med prosjektet og målene dine, blir du mer motivert og mer produktiv.

Konklusjon

Selvfølgelig bør du ikke bruke hver eneste 5-minutters del av dagen til målene dine. Alle trenger litt ned tid for å grille ut og lade opp batteriene. Men ved å gjøre en bevisst innsats for å tilbringe noen få minutter om dagen å jobbe mot et stort livsmål, vil du gjøre sakte, målt fremgang som kanskje ikke er mulig ellers.

Og selv om du ikke har et stort mål du jobber med, bruker du flere 5-10 minutters klokkeslett til et produktivt mål hver dag kan virkelig gjøre underverk for både ditt personlige og profesjonelle liv. I et eldre innlegg her på Lifehack.org skrev Leo Babauta en flott liste over måter å gjøre produktiv bruk av disse små bitene av tid. Disse tipsene inkluderer å balansere sjekklisten din, nettverk med dine profesjonelle kontakter, eller til og med tjene ekstra penger ved å freelansere på siden.

Store mål er skummelt. Du kan enkelt få sperret arbeid på store prosjekter hvis du blir frustrert eller engstelig i å jobbe med dem. Å jobbe på et prosjekt i 5-10 minutter av gangen, kan holde deg fra å bli din egen verste fiende. Og når du ikke kommer på din egen måte, vil du bli overrasket over hva du kan oppnå.

Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Hjelp, råd og anbefalinger som kan forbedre alle aspekter av livet ditt.
En enorm kilde til praktisk kunnskap om å forbedre helse, finne lykke, forbedre en persons ytelse, løse problemer i sitt personlige liv og mye mer.